Lezajlott a kőműves döntő és az épületgépész előválogató
04. 05. 09:46

Lezajlott a kőműves döntő és az épületgépész előválogató

2017.03.20–21-én zajlottak le az ÉVOSZ által szervezett 2017. évi WorldSkills Nemzeti Döntő versenye. Ebben a két napban a kőműves szakma kiemelkedő tehetségei, szakemberei mérték össze tudásukat azzal a céllal, hogy az októberben Abu Dhabiban megrendezésre kerülő világbajnokságon hazánkat képviseljék.

A Kőműves (Bricklaying) szakterületen a versenyzőknek két feladatot kellett megoldaniuk, erre összesen 9,5 óra állt rendelkezésükre. A megmérettetésre a versenyzők az ország különböző pontjairól érkeztek Budapestre. A zsűrinek nem volt egyszerű dolga, egy-egy mozdulaton is pontok, félpontok múlhattak. A végén Hédl Ádám Zoltán bizonyult a legjobbnak, ezzel megnyerte a lehetőséget, hogy részt vegyen Magyarország küldöttjeként 2017-ben a „szakmák olimpiájának” is nevezett világbajnokságon Abu Dhabiban. Második helyen végzett Macsu László, őt követte harmadikként Nagy Endre Bence. Ők – a győztessel karöltve- részt vehetnek egy intenzív felkészítő tréningen, mely segíti és biztosítja szakmai fejlődésüket, tudásuk elmélyítését.
 

A válogatóverseny megvalósításához a Leier Hungária Kft., BauMit Kft. és a BKIK, valamint a budapesti Ybl Miklós Építőipari Szakképző Iskola nyújtott anyagi, illetve szakmai támogatást. A zsűrit Hornyák Szabolcs a Leier Hungária Kft. képviseletében, Dobos Ádám műszaki szakoktató és Gángó-Péter Diána WorldSkills kőműves szakértője alkotta.

Ezzel a világbajnokságra kvalifikáló versennyel egyidejűleg, március 20-án rendezték meg a Víz-, gáz- és fűtésszerelő (Plumbing and heating) szakterülethez kapcsolódó előválogatót is. A szakma képviselői közül Buzás Ádám szentendrei szerelő szerezte a legtöbb pontot, őt Miklós Ádám, Zeleszkó Bence és Szabó Norbert követték. Ők négyen versenyeznek majd az Abu Dhabi világversenyre való kijutás jogáért a közeljövőben.


Macsu László a SZÍVÓS-TEAM KFT-ben tanulta meg a kőműves és hidegburkolóm szakmát és jelenleg is a SZÍVÓS-TEAM Kft dolgozója.

Vissza