Milyen a 2017-es új lakásdekorációs trend? Megmutatjuk!
04. 19. 13:16

Milyen a 2017-es új lakásdekorációs trend? Megmutatjuk!

A 2016-os év a szőtt fali díszítőelemről és Skandináv mintákról szólt. Elérkezett a 2017-es év, ilyenkor sokakban megfordul a lakásfelújítás ötlete a legújabb trendeknek megfelelően, de vannak olyanok is, akik ebben az időszakban álmodják meg a készülő otthonának beltéri elrendezését. Új családi ház építésekor illetve lakásfelújításakor akár egy lakberendező segítségét is kérhetjük. Akkor most nézzük meg, hogy mik is várhatóak a 2017-es évben.

A zöld szín
A világhírű Martyn Lawrence-Bullard szerint – aki többek közt Kendall Jenner lakberendezője is – a zöld ismét hódít. A lime zöldtől a smaragdzöldig az összes árnyalat nagyon divatos lesz megint. Legyen szó akár falszínekről vagy egyszerű, a padlót szépítő szőnyegekről. Ha nem szeretné nagyobb részeken használni ezt a színt, azoknak érdemes beszerezni egy-egy lakásdekorációs elemet. Például: dísztányért, vázát és apróbb kiegészítőt. Ezeket érdemes letisztult fehér színben használni és máris vidámabbá, élőbbé tehetjük otthonunkat.

A trópusi minták
Az nem egy nagyon titkolt dolog, hogy lakásfelújításkor vagy új családi ház építéskor, ha lakberendezőt keresünk, meg akkor a lakberendezők szeretnek ötleteket lopni a nagy tervezőktől. Ahogy Marc Jacobs, Prada, Emanuel Ungaro használta a mintákat az anyagokon, úgy a tapétákon, apróbb kiegészítőtárgyakon is visszakacsintanak ezek a minták. Természetesen az nem szükséges, hogy az egész lakásunkat ezzel a mintával dekoráljuk ki. Legyen akár egy egyszerű szófád vagy kanapéd, amin cserélgetni tudod a párnákat a kedved, vagy pedig a trendek szerint.

Márvány és réz kombináció
Young Huh szerint -  akik a Vogue között az öt legnépszerűbb fiatal lakberendezői  közé tartoztak 2015-ben – A 2017-es évben a márvány és a réz kombinációja dominál majd. Ez a trend a lakásfelújítók között különösen a konyhákban és fürdőszobákban fog hódítani. Egy olyan tiszta és természetes dolog, mint a fehér márvány és az ipari design együttese igazán lenyűgöző hatást kelt. Több építőipari duális szakképzés is van, világszerte ahol ezt a stílust nagyon komolyan oktatják a lakberendezők között.

A geometriai formák
A 2017-es évben előretörnek a geometriai formák. Ezek az ősi afrikai vagy ázsiai kultúrákból származnak, de egy modernebb kivitelben. Gondolkozz egyszerű vonalakban, szögletes formákban, különösképpen  háromszögekben.

 

Vissza